Fra studerende til startup

Mikrolegat har samlet en masse gode initiativer fra det danske iværksætterøkosystem til unge iværksættere. Her kan du finde dit lokale studentervæksthus, inspiration til videre funding og vækstkapital samt gode tilbud om sparring, netværk og videreudvikling af jeres idé. 

Studentervæksthuse og Hubs

I et studentervæksthus eller en hub kan du som studerende blive en del af et iværksættermiljø på jeres uddannelsesinstitution. Her kan du få hjælp til videreudvikling af din idé, deltage i workshops, få en kontorplads sammen med andre iværksættere, samt adgang til netværk og mentorer. 

Find din videregående uddannelses studentervæksthus og hub her

 

 

 

ESG – Hvad er det, og hvordan kommer I i gang?

ESG dækker over bæredygtighedsindsatser inden for miljø og klima, sociale forhold og virksomhedsadfærd. Selv en lille virksomhed kan gøre en stor forskel, men det kan være overvældende at begynde arbejdet med ESG når man er helt nystartet og måske endnu ikke har en færdig prototype. Derfor har vi samlet et par rigtig gode guides til hvordan man kommer i gang. 

 

De 6 Skridt – Etisk Handel

Har I styr på menneskerettigheder, miljø og klima i jeres startup og værdikæder?

De 6 skridt er en guide til små og mellemstore virksomheder, hvor I bliver taget i hånden og guidet til, hvordan I arbejder med due diligence for menneske og miljø – skridt for skridt – uanset virksomhedens størrelse og ressourcer.

Læs mere her

Virksomhedsguiden – Erhvervsstyrelsen

Danske virksomheder bliver i stigende grad mødt af krav og forventninger fra omverdenen om at arbejde med bæredygtige indsatser, fx fra erhvervskunder, offentlige kunder eller investorer.

En væsentlig del af dette arbejde handler om, at virksomheder kan dokumentere og opgøre deres egen bæredygtighed samt deres produkters bæredygtighed inden for de tre områder: E, S og G.

Bliv klogere på ESG og hvordan I kommer i gang. 

Læs mere her

 

 

Demokratisk virksomhedsform

En demokratisk virksomhed er kendetegnet ved at være demokratisk styret ud fra princippet om én deltager, én stemme eller lignende organisering. Dette er i modsætning til virksomheder, som kun har én ejer, eller hvor antallet af stemmer afhænger af, hvor mange penge man har indskudt i virksomheden. Hvis du ønsker at starte en ny virksomhed med et fællesskabsbaseret formål, kan du overveje en forbrugerejet, producentejet eller medarbejderejet virksomhed. Du kan også omdanne din eksisterende virksomhed til en demokratisk virksomhed.

Virksomhedsguiden - Erhvervsstyrelsen

En demokratisk virksomhed skal følge reglerne for den virksomhedsform, du vælger, herunder registreringsreglerne. Det betyder, at demokratiske virksomheder kan oprettes inden for de almindelige virksomhedsformer, fx ApS, A/S, andelsselskab med begrænset ansvar (A.M.B.A.) eller forening med begrænset ansvar (F.M.B.A.).

Få overblik over virksomhedsformer på Virksomhedsguiden her

Prøv Virksomhedsguidens guide til valg af virksomhedsform her

Læs mere om demokratiske virksomheder her 

 

Kooperationen

Arbejdsgiver & interesseorganisation for kooperative og socialøkonomiske virksomheder i Danmark. 

Læs mere her

Demokratisk Erhverv

Tænketanken Demokratisk Erhverv (The Danish Research Institute for Democratic Businesses) arbejder for at fremme og forene demokratiske virksomheder, så dansk erhvervsliv understøtter et involverende demokrati og bliver løsningen på samtidens økonomiske, miljømæssige og sociale udfordringer.

Læs mere her

 

 

Test platforme og Crowdfunding

 

 

Det Cirkulære Laboratorium 

På Roskilde Festival kan du som iværksætter få mulighed for at teste din løsning over for en ung målgruppe i et midlertidigt miljø.

Læs mere her

 


Coop Crowdfunding 

COOP Crowdfunding er for alle B2C virksomheder og foreninger, som har fokus på fødevarer og/eller den grønne omstilling. Adgangskravet er CVR-nummer og en erhvervskonto.

Læs mere her

 


Booomerang Crowdfunding

Alle typer af iværksættere, virksomheder, foreninger osv. kan bruge Booomerang platformen til at skaffe kapital.

Læs mere her

 


IDA Crowdfunding 

IDA Crowdfunding er en crowdfundingplatform for personer med en forretningsidé eller et projekt, der har brug for startkapital til at udvikle et færdigt produkt og tilbyde det til potentielle kunder.

Læs mere her

 

 

Anden støtte og legater

InnoFounder (Innovationsfonden)

12 måneders intensivt udviklingsforløb (fuld tid), hvor nyuddannede iværksættere får mulighed for at modne deres idéer, så de bliver klar til at gå på markedet eller hente investeringer.

Læs mere her

 

InnoBooster (Innovationsfonden)

Innobooster er et program, der investerer i små og mellemstore virksomheder med et klart vækstpotentiale samt nye, lovende start‐up virksomheder. Innobooster investerer 50.000 - 5 mio. kr. i lovende projekter, der demonstrerer nytænkning og stort markedspotentiale.

Læs mere her

 

Heyfunding legatet

Heyfunding uddeler ét legat på 25.000 kr. til innovative iværksættere, startups og etablerede virksomheder. 

Læs mere her

 

Otto Bruns Fond 

Otto Bruns Fond støtter forskning i dansk industri, herunder støtte af iværksættere og udvikling af industrielle opfindelser. 

Læs mere her

 

Norlys  

Norlys støtter hvert år 50 mio. kr. til innovative tiltag og aktiviteter, der bidrager til fællesskab og en grøn og digital samfundsudvikling. 

Læs mere her

 

EuopSTART 

EUopSTART yder støtte til at skrive ansøgninger til Horizon Europe. En EUopSTART-bevilling dækker 50% af de udgifter, som du afholder i tilskudsperioden. Tilskudsperioden defineres som perioden, fra du indsender din ansøgning til EUopSTART indtil ansøgningsfristen til Horizon Europe. 

Læs mere her

 

EUDP 

Det Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP) er en offentlig tilskudsordning, der støtter ny teknologi på energiområdet. Det sker i en række projekter, der bidrager til at indfri Danmarks målsætninger inden for energi og klima. 

Læs mere her

 

Elforsk 

ELFORSK formål er at fremme effektiv energianvendelse og fleksibilitetsløsninger inden for el og energi via data, digitalisering og sektorkobling i overensstemmelse med miljømæssige og samfundsøkonomiske hensyn herunder udbredelse af metoder, løsninger, analyser og modeller. 

Læs mere her

 

 

 

Erhvervshuse 

Få gratis sparring til at styrke jeres virksomhed. Her kan I få hjælp til vækst og udvikling gennem sparring med erfarne forretningsudviklere. 

 

Events, Awards og iværksætterkonkurrencer 

Venture Cup

Venture Cup støtter universitetsstuderende i deres iværksætterrejse. Det gør de gennem programmer og konkurrencer, hvor man som studenteriværksætter kan modtage sparring og mentoring.

Læs mere her

 

Danish Tech Challenge

Danish Tech Challenge er et acceleratorprogram for hardware startups. Hvert år udvælges 20 hardware startups til et fire måneders program med rådgivning, mentorteams, eksponering for investorer og muligheden for at blive vinderen af Industriens Fonds Iværksætterpris på 500.000 kr. 

Læs mere her

 

 

Forløb for iværksættere

Even Founders

Free online startup school that helps women in the Nordics to select the right idea to work on, test with customers, and build an MVP.

Læs mere her

 

BlueTech Startup Hub

Hubben er skabt for at støtte innovative startups inden for den maritime branche, med fokus på internationalisering og finansieringsstrategi.

Læs mere her

 

 

 

Få styr på jeres rettigheder

Få tips til, hvordan du beskytter din idé

Ved du, hvordan du bruger IP-rettigheder som patenter og varemærker til at beskytte din idé? Når du arbejder med innovation og entreprenørskab under dit studie, kan der komme nogle rigtig gode idéer ud af dit arbejde – måske nogle, som du har lyst til at arbejde videre med. Her kan patenter, varemærker m.m. være gode at kende til, fordi de kan være med til at sikre, at andre ikke kopierer dit arbejde.

Læs mere her

 

Opfinderrådgivningen

Opfinderrådgivningen kan hjælpe, når der findes en god ny produktidé, som ikke omsættes til traditionelt entreprenørskab og iværksætteri med start af egen virksomhed. Opfinderrådgivningen hjælper til med alternative forretningsmodeller som licensering eller salg af rettigheder.   

Læs mere her

 

 

 

Øvrige

Iværksætter Danmark

Iværksætterdanmark hjælper jer fra den gode idé til den gode forretning. Med praksisnære og relevante workshopforløb, klæder de jer bedst muligt på til at kunne starte, drive og udvikle jeres iværksættervirksomhed.  

Læs mere her

 

Erhvervsstyrelsen

Erhvervsstyrelsen har oprettet en Virksomhedsguide, som giver viden, vejledning, guides og digitale værktøjer, der hjælper dig med at starte, drive og udvikle din virksomhed. 

Få viden om opstart af virksomhed, bæredygtig omstilling, ejerskifte og meget mere.

Læs mere her

 

Iværksættermedlemskab af DI

Som medlem på iværksætterordningen af DI får din startup et års gratis medlemskab og kan herefter fortsætte med almindeligt medlemskab. Som medlem har I mulighed for at benytte services som hjælp til eksport og etablering i udlandet, personalejuridisk rådgivning, Industriens Barselsfond og deltagelse i netværk og en lang række arrangementer, hvor I møder DI’s øvrige 18.000 medlemmer. 

Læs mere her

 

Dansk Erhverv for Iværksættere

Dansk Erhverv tilbyder et års gratis Iværksættermedlemskab. Medlemmer får adgang til en række services fra Dansk Erhverv herunder invitationer til events, kurser om bl.a. marketing og HR, Dansk Erhvervs standardkontrakter og meget mere. 

Læs mere her

 

MADE - Manufacturing Academy of Denmark

Et medlemskab i MADE giver adgang til netværk, viden, arrangementer og projekter. Medlemmerne i MADE er virksomheder, vidensinstitutioner og organisationer, som på tværs af størrelser, brancher og geografi deler viden med hinanden. 

Læs mere her

 

Praktik